Investeren in jezelf

“Waarom zou ik betalen om met iemand te wandelen?”, die vraag werd mij onlangs gesteld. Nou, omdat het niet zomaar een wandeling is. Het is een investering in jezelf. Als je iemand zoekt om ‘gewoon mee te wandelen’ dan ben ik niet de juiste persoon voor je. Als je positieve stappen in je leven wilt zetten wel. Dat wil zeggen als je klaar bent om aan/met jezelf te werken en bereid bent tijd en geld in jezelf te investeren.

Iets wringt

Wellicht loop je al lange tijd tegen iets aan, maar vind je het lastig om er met mensen in je omgeving over te praten. Misschien omdat het zeer persoonlijk is of gevoelig ligt. Maar het kan ook zijn dat je zelf niet helemaal goed snapt wat er nou echt aan de hand is; je voelt alleen dat er iets wringt en je bent klaar voor een positieve wending.

Horen wat je niet zegt

Waar ik goed in ben is luisteren. En niet alleen luisteren naar wat je wel zegt, maar ook naar wat je niet zegt. De manier waarop je iets zegt, de manier waarop je loopt, de woorden die je gebruikt, het is allemaal communicatie. Bovendien communiceer je ook met je energie, met je emoties. Ik heb altijd al een interne radar voor energieën gehad en voel daardoor snel emoties van anderen; soms zelfs voordat de ander zich er zelf bewust van is. Als coach helpt mij dit om mijn cliënten bewust te maken van wat er onderhuids speelt. Ik kan je kortom helpen bewust te worden van wat je lichaam je probeert te vertellen.

Je lichaam als gids

Ja, je lichaam praat met je. Continu! Het pikt bewust en onbewust signalen op en geeft je ook signalen terug. Dit kunnen fysieke signalen zijn als pijn, jeuk of moeheid; emotionele signalen als een kort lontje hebben, je down voelen of juist vol vreugde; maar ook mentale signalen als een hoofd dat maar niet tot rust komt of gedachtes die maar op blijven komen.

Bewust signalen oppikken

De kunst is om je bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft. Dat is de eerste stap. Veel mensen leven zo’n druk en vol leven dat ze de signalen van hun lichaam niet eens opmerken of (onbewust) gelijk wegdrukken/ negeren. En dat terwijl de signalen je juist willen helpen. Het loont daarom om tijd en aandacht te investeren in jezelf. Als je leert luisteren naar je lichaam, dan wordt je leven namelijk zoveel mooier en gezonder!

Corona als helper

Het klinkt misschien gek, maar hoe heftig en naar de pandemie ook is, er zit ook een kans in. Bijna iedereens leven veranderde in korte tijd. Wat eerst vanzelfsprekend was, was dat opeens niet meer. Veel sociale activiteiten stopten. En wie weet kwam je er tot je eigen verbazing achter dat je dat eigenlijk wel heerlijk vond. De maalstoom waar veel van ons inzaten, kwam tot stilstand.

Kans voor onderzoek

Het was en is een kans om te ontdekken wat werkelijk belangrijk voor je is. Miste je je werk? En wat miste je er dan aan? Hoe was het om opeens zoveel tijd met je partner of kinderen op te trekken? Bleef je voor jezelf sporten of muziek maken of liet je dat allemaal vallen? Ontdekte je nieuwe hobby’s en welke contacten verwaterden of werden juist sterker?

De natuur in

Een van de dingen die mij opviel was dat – zeker in de weekenden – er opeens veel meer mensen in de bossen en parken liepen. Ook vaker complete gezinnen. Logisch, want de natuur staat altijd tot onze beschikking en heeft ons veel te bieden. Het is een ontspanningsoord, sportaccommodatie, museum, eetgelegenheid en pretpark in één. Het ligt er maar net aan met welke blik en intentie je de natuur betreedt.

Jouw intentie is belangrijk

Jouw intentie is ook belangrijk als je met mij een coachingstraject wilt starten. Hoe gerichter je vraag/ wens, des te daadkrachtiger kunnen we aan de slag. Maar wel in een tempo dat bij jou past. Hoe snel we je gewenste doel bereiken, is mede afhankelijk van je bereidheid om te investeren in jezelf.

Ik kan je tijdens de wandelingen allerlei tips, handvatten en inzichten geven en helpen om ballast los te laten. Maar als je je leven werkelijk wilt veranderen, zal je ook in je dagelijks leven stappen moeten nemen. Als je daar klaar voor bent, dan nodig ik je van harte uit voor een kennismakingswandeling!

Warme groet, Annemarie